Contact

 

Wie ben ik

Mijn naam is Yolanthe Buurman en ik ben getrouwd met Hans Buurman. Samen hebben we 2 kinderen Iris en Rens.

In oktober 2001 heb ik bij het HKI Huisdier Kennis Instituut te Bunnik mijn Vakbekwaamheidsdiploma Hondentoiletteren behaald. Tevens heb ik de opleiding tot Kynoloog gevolgd bij de Raad van Beheer, en succesvol geslaagd voor KK1, KK2 en E & B (Exterieur en Bewegingsleer).

Ik houd mij bezig met het fokken van de Kerry Blue Terrier. Mijn kennel naam Dutch Brand’s komt voort uit mijn meisjes achternaam Brand.

In 2005 heb ik mijn eerste nestje gefokt met mijn eigen teefje: Killary Yarha v. H Tweestromeland en de reu: Celtic Spirit’s Break Out. Uit deze combinatie zijn 6 gezonde puppy’s geboren 1 teefje en 5 reutjes, waarvan ik een reu heb aangehouden Dutch Brand’s Aonghus Ace. Hij heeft meerdere Kampioenschappen op zijn naam staan waaronder: Junior World Titel 2008 Poznan Poland, Ned. Int. Duits. Belg. 

In maart 2007 heb ik uit Duitsland bij de Fokker (Penny’s) Walter Pfenning een teefje geïmporteerd, Penny’s Angie (Cia), met haar heb ik 2 nestjes gefokt. Uit deze nesten heb ik Dutch Brand’s Breasal (Moon) en Dutch Brand’s Catriona Zeta Jones (Dolce) aangehouden. Ook Cia, Moon en Dolce hebben meerdere Kampioenschappen op hun naam staan.

Uit het nestje van Dutch Brand’s Catriona Zeta Jones en Dutch Brand’s Aonghus Ace heb ik Dutch Brand’s Davidson Lady Harley (Liv) aangehouden. Ook zij heeft een nestje gekregen met 6 gezonden pups.

In 2018 heb ik een reu geïmporteerd vanuit Hongarije Dinnyesvarosi Unnamed Feeling (Biker) om zo mijn foklijn verder op te bouwen.

Inmiddels zijn we verhuisd naar Rockanje (Zuid-Holland) waar we veel natuur hebben en lekker kunnen wandelen met onze Kerry’s. Ook hebben we nu meer buitenruimte waardoor onze honden vrij buiten kunnen rennen en spelen.

Ik ben een kleine fokker en houd ontzettend van dit ras omdat de Kerry Blue Terriërs gezonde, speelse, aanhankelijke, temperament volle en slimme honden zijn met een prachtige vacht. Onze combinaties zijn weloverwogen waarbij de gezondheid en karakter van de ouders belangrijke factoren zijn.Ik fok volgens de ras-standaard en de regels van de Raad van Beheer. Dit alles maakt het fokken van de Kerry tot een grote uitdaging om te proberen een zo goed mogelijk fokproduct op deze wereld te zetten.

Yolanthe Buurman
dutchbrand.kerryblue@gmail.com

 Doornweg 1D, 3235 NJ te Rockanje


Dutch Brand's
Kerry Blue Terriërs